Barcelona

Barcelona-52305

Barcelona er Spanias nest største by, kun overgått av hovedstaden Madrid. Barcelona er hovedstad i sin egen region, Katalonia og her snakkes det både spansk og katalansk. Når en kjører rundt i byen, enten i leiebil eller med metro, vil en oppleve at mange av skiltene står skrevet to ganger. På spansk og på katalansk. Barcelona er en voksen by og med hele området rundt Barcelona, bor det ca. fem millioner mennesker her, eller nesten det samme som i Norge.

Turistfavoritt

Det kommer veldig mange turister til Barcelona og en skjønner hvorfor. Det finnes ikke mange byer, som kan tilby et såpass bredt utvalg av attraksjoner, varmt klima det meste av året og en overflod av god mat og drikke. For de sportsinteresserte, så har de fleste nok hørt om FC Barcelona og dette berømte fotballaget. De spiller sine hjemmekamper på et av verdens største stadioner, Camp Nou.

Ikke så enkelt å få billett lengre, men til kamper mot de mindre lagene, er det relativt enkelt å få kjøpt billett.  I byen bør en få med seg den uferdige kirken, La Sagrada Familia, Ramblaen med sine mange boder og levende figurer, Cala Montjiuc, fjellet hvor en kan se utover hele Barcelona, samt havneområdet med de mange koselige restauranter og kafeer. Skulle en få lyst til å bade, da kan Barcelona også tilby dette, men en strand midt i sentrum og milevis av sandstrender på begge sider av byen.

Nærmeste flyplass er El Prat, som ligger kun 10 kilometer fra sentrum. Herfra kan en fly direkte til blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.  Andre flyplasser i nærheten er Reus, som ligger litt lengre sør for Barcelona, ca. 77 km fra byen. Denne brukes mest av lavprisselskapene. Det samme gjelder Girona flyplassen, som ligger 90 km nord for Barcelona.

Mye å oppleve med leiebil i Barcelona

mietwagenOm du har lyst til å se mer av Costa Brava kysten, rett nord for Barcelona, kan det være kjekt med bilutleie. På flyplassen i Barcelona, er det mange bilutleieselskaper, som har kontorene sine. Stort sett alle selskaper er tilstede.  De lokale selskapene, som Centauro og Gold Car, har også kontorer her og mange andre steder i Spania.  De store internasjonale selskapene, har også kontor på flyplassen. Med Hertz i spissen, som den største i verden, Avis som heller ikke er noe lite selskap, samt Europcar som er blant de største i Europa. Av andre, kan nevnes Sixt, Budget og Enterprise, Spanialeiebil: Barcelona,

Bruk Barcelona som base og opplev det fantastiske Costa Brava med leiebil i Spania. Innen relativt kort tid, kan dere kjøre til de klassiske badebyene, som Malgrat de Mar og Lloret de Mar eller enda lengre nord til fiskerbyen Cadagues, Salvador Dalis fødeby. Eller en kan kjøre rundt i vinområdene rundt Barcelona, oppleve de mange, små vingårdene og den flotte naturen. Om du ønsker å overnatte i de forskjellige byene kan du besøke Hotell Barcelona.