Tips til hvordan finne billig leiebil

Fiesta

Når en skal på ferie eller bare på en liten tur en langhelg, så er det mange ting en må tenke på. Det første er selvsagt hvor ferien eller turen skal gå. Skal en reise med charter eller er det kanskje bedre å planlegge det hele selv. Når en velger løsningen med å arrangere selv, da står en fritt til å sette reisen sammen akkurat slik en har lyst. Først må en finne ut av hvordan man skal komme til reisemålet. Ofte vil dette innebærer en kortere eller lengre flyreise. Vel fremme på bestemmelsesstedet, gjelder det å komme seg frem til stedet hvor en skal bo. Har en booket et hotell, kan det hende at hotellet tilbyr henteservice. Et alternativ som kan være helt utmerket, er å leie bil selv. Dette gir en større frihet, og om en har bestilt bilen på forhånd, står den klar når dere ankommer. Vis frem førerkort og kredittkort, signer på leieavtalen og dere er godt på vei mot bestemmelsesstedet.

Å finne en rimelig leiebil

Sparen_lohntSå var det dette med å få bestilt leiebilen da. Her er det en del penger å spare om en bestiller i god tid. Så er spørsmålet om en skal søke direkte hos de ulike bilutleieselskapene eller bruke søkemotorer. Svaret er et det helt klart vil lønne seg å bruke søkemotorer. Ofte har disse selskapene rabattavtaler med bilutleieselskapene, og denne rabatten kommer deg til gode. Det fungerer slik at du legger inn hva slags bil du ønsker, størrelse og tidsperiode. Dermed kommer det opp en rekke priser, avhengig av hva de ulike selskapene har tilgjengelig. Du kan dermed enkelt velge det selskapet, som enten har den billigste prisen eller de beste betingelser. Husk å sjekke hvilke forsikringer som er inkludert og om det er med fri kilometer. Det er også viktig å se hvilke gebyrer som er inkludert, eller som kan komme i tillegg. Det kan også lønne seg å se om kredittkortet ditt har noen rabatter, som kan brukes hos enkelte bilutleieselskaper. Sjekk dette før dere velger bil og utleieselskap.

Noen gode tips

photodune-4187216-idea-m

Om flyplassen ligger tett på byen eller feriestedet hvor dere skal bo, så er det ofte lønnsomt å vente med å leie bilen til dere har kommet inn til byen eller feriestedet. Dette skyldes at bilutleieselskapene gjerne tar en høyere pris for bilutleie, når du henter bilen på flyplassen. Dette er fordi de må betale et gebyr til flyplassen for å ha virksomheten sin der, og det kan gjøre prisen opptil 10% dyrere enn ellers.

Det er også viktig å se på leielengden. Ofte kan det være billigere å leie bil en hel uke, i stedet for i fem dager. Likeledes kan forskjellen mellom å leie bil i en dag og en full uke, være så liten at det lønner seg å ta bilen hele uken. Sjekk drivstofforbruket til bilen, og pass på at du fyller opp tanken før du leverer den tilbake. Lar du selskapet gjøre dette for deg, vil det som oftest bli en dyr tank. Det vil også som regel alltid lønne seg å levere bilen tilbake samme sted som der du hentet den ut.